q
Direct Inschrijven

Inschrijven

Preventie Conferentie 2016
Inschrijven

Annulatie Preventie Conferentie 2015

Zoals u wellicht intussen weet kon de derde editie van de Preventie Conferentie van 26 november laatstleden niet doorgaan en dit omwille van het verhoogde terreuralarm in het Brusselse Gewest. Het advies van het Crisiscentrum van het ministerie van Binnenlandse Zaken was hierin doorslaggevend.

Bedoeling was om de Preventie Conferentie uit te stellen naar het voorjaar van 2016. Omwille van enkele organisatorische aspecten en een aantal gelijktijdig lopende congressen rond gezondheid in die periode, zien wij ons genoodzaakt om vooralsnog de Preventie Conferentie 2015 te annuleren. We kiezen er steeds voor om de Preventie Conferentie zo goed mogelijk te organiseren en net daarom opteerden we ervoor om de editie 2015 niet te laten doorgaan. We durven hopen dat u hiervoor het nodige begrip kunt opbrengen.

Dat belet ons echter helemaal niet om toch naar 2016 te kijken, naar de editie van de Preventie Conferentie van eind november 2016. Begin januari zullen hiervoor de voorbereidingen van start gaan en is het bedoeling om heel vlug een datum, plaats en centraal thema wereldkundig te maken via e-mail, Twitter en onze website www.preventieconferentie.be. Van zodra we meer nieuws hebben, verneemt u het via één van deze media.

Mocht u nog verdere vragen en/of opmerkingen hebben, dan lezen wij dit graag via e-mail: info@preventieconferentie.be
.

#
Thema: transformatieve innovatie

Na twee succesvolle Preventie Conferenties in 2013 en in 2014 viel de beslissing om een derde editie 2015 te organiseren heel vlug. Daar waar de eerste editie in het teken stond van de voordelen die een efficiënte preventiepolitiek heeft op de volksgezondheid en de publieke financiën, was het centrale thema van de Preventie Conferentie van vorig jaar de arbeidsgeneeskunde en haar preventieve rol. Die rol beperkt zich niet enkel tot de fysieke en geestelijke gezondheid van de werknemer, maar heeft gevolgen tot buiten de muren van een onderneming.

Dit jaar is transformatieve innovatie de rode draad doorheen deze editie van de Preventie Conferentie. Of hoe technologie innovatie in de preventie kan aansturen, doen evolueren of gewoonweg optimaliseren: data-analyse en (vroeg)detectie, technologie (bv. mobile health-toepassingen), financieringsmodellen, organisatorische flows, et cetera. Zonder technologische innovatie zullen de huidige preventiemodellen heel snel tegen hun grenzen aanbotsen. Het is de ambitie van alle sprekers op deze Preventie Conferentie om die technologische innovatieve transformatie verder uit te bouwen en op de al dan niet politieke agenda te plaatsen van elke instantie of organisatie die zich direct of indirect met preventie in de zorg bezighoudt. Deze Preventie Conferentie is alvast een volgende aanzet daartoe.

Programma (*)
 • 12.00 uur: Ontvangst met broodjes en koffie
 • 13.00 uur: Start en inleiding door de voorzitter van de Preventie Conferentie Dr. Jan van Emelen
 • 13.15 uur: Prevention and Innovation, the Mayo Clinics in Advance - Dr. Lester Wold
 • 13.40 uur: Predictieve geneeskunde aan de hand van data-analyse – Prof. Dr. Kris Verstreken
 • 14.10 uur: Voorstelling White Paper 'Preventie' van de werkgroep VOKA Health Community – Prof. Dr. Sofie Bekaert (UZ Gent) en Olivier De Greve (General Manager Weight Watchers Benelux)
 • 14.40 uur: Koffie en versnaperingen
 • 15.00 uur: Innovatieve risico-identificatie en risicobeheer in de wachtkamer van de huisarts -Dr. Jos Vanhoof, huisarts in Lommel en CEO Science Tribune
 • 15.30 uur: Nooit meer ziek: innovatie in dienst van preventie – Prof. Dr. Koen Kas
 • 16.00 uur: Voorbeelden van innovatie (ongeveer 10 minuten per spreker)
 •                - Head of Enterprise Innovation - Enterprise Business Unit - Jan Sonck
 •                - Elektronische coaching: Faresa – Prof. Dr. Nele Jacobs
 •                - Preventieve stress meting op het werk: Biorics – Ann Goeman
 •                - The transformation of healthcare through machine learning and cloud-based
                   predictive analytics – Vincent Dupont
 • 16.40 uur: Ronde tafel rond innovatie en preventie
 • 17.30 uur: Netwerkmoment met hapje en drankje als afsluiter

(*) Onder voorbehoud van wijzigingen. Voor de laatste updates m.b.t. het programma, schrijf je in op onze nieuwsbrief en volg ons op Twitter (preventie_be).

Praktische informatie

Voor wie: iedereen die beroepshalve geïnteresseerd is in alle aspecten en domeinen van preventie in de gezondheidszorg en uit de volgende sectoren komt: (para)medisch, sociaal, ngo, verzekeraars, politiek, academische wereld, werkgeverszijde, het syndicale middenveld, et cetera

Wanneer: donderdag 26 november 2015 van 12 tot 17.30 uur

Locatie: Auditorium Proximus, Albert II-laan 27 in 1030 Brussel

Deelname: is zoals elk jaar volledig gratis. Wij vragen enkel om u op voorhand in te schrijven via deze website. Het volstaat het onlineformulier op deze website hiervoor in te vullen en op de verzendknop te drukken.

Praktisch: parking is voorzien in de WTC-toren aan de Antwerpsesteenweg, op wandelafstand van Proximus. Toch raden wij elke deelnemer aan gebruik te maken van het openbaar vervoer want het auditorium ligt op amper 100 meter van het treinstation Brussel-Noord en de omliggende bus-, tram- en metrohaltes.

Net als vorige jaren sturen we in de aanloop naar de Preventie Conferentie van 26 november aanstaande enkele nieuwsbrieven met geüpdatet nieuws uit. Wilt u het laatste nieuws met betrekking tot deze derde editie van de Preventie Conferentie ontvangen, schrijf je dan in op onze nieuwsbrief! Of volg ons op Twitter via preventie_be.

Mogelijk gemaakt door